Vijesti i aktuelnosti

“Nanin softa” nagrađen na smotri dramskog stvaralaštva u Konjicu

Na 17. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva održanom u Konjicu u periodu od 20. do 27.04.2019. godine, među 15 srednjih škola i 7 amaterskih dramskih pozorišta predstavila se i Gazi Husrev-begova medresa sa predstavom Nanin softa koju je napisao rahmetli Kasim Botonjić, bivši profesor bosanskog jezika i književnosti u Gazi Husrev-begovoj medresi.

Ukupno trinaest učenika i učenica, 9 glumaca i 4 učenika podrške, predstavili su se konjičkoj publici 24.4.2019. godine. Predstava čuva elemete klasičnog dramskog stvaralaštva što je žiri Festivala prepoznao i dramu Nanin softa nagradio u dvije kategorije:

– nagrada za partnersku igru, Fetah Ramić i Admina Salihović i

– posebna pohvala za njegovanje sadržaja iz domaćih narodnih balada.

Naš vrijedni tim zaslužuje da pomenemo njihova imena: Basara Hamza IIa, Kućanović Faruk IIa, Burkić Imran IIa, Vehab Muhamed IIa, Gazija Muhamed IIb, Musić Berina IIb, Trakić Emina IId, Salihović Admina IId, Mujić Rumejsa IId, Muminović Sumeja IId, Tutnjić Lamija IId, Ramić Fetah IIIb i Mustafić Saliha IIIc.

U pratnji učenika bio je profesor Mirzet Hamzić koji je i režirao dramu.

Zahvaljujemo se Upravi Gazi Husrev-begove medrese na čelu sa direktorom hafizom Mensurom mr. Malkićem koji su nam omogućili realizaciju ovog zahtjevnog sadržaja.

Također, zahvaljujemo se našem domaćinu Amaterskom pozorištu Neretva i gospodi Seji Fišiću i Benjaminu Mušinoviću na iskazanoj dobrodošlici i domaćinstvu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+