Vijesti i aktuelnosti

Prijem i dobrodošlica za učenike prvog razreda

U nedjelju, 1. septembra 2019. godine, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese upriličen je prijem za učenike prvog razreda Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2019/2020. godini i njihove roditelje.

Na samom početku  ašere je proučio Selimović Muhamed učenik IIa odjeljenja.

Stotinudvadesetčetiri učenika i učenica prvog razreda raspoređenih u četiri odjeljenja upisali su se u prvi razred ove školske godine. Tim povodom riječi dobrodošlice učenicima i njihovim roditeljima uputio je direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. dr. Mensur Malkić poručivši im da budu čestiti i odgovorni učenici, da budu vrijedni  i da čuvaju vakufsku imovinu.

Uz direktora Malkića prijemu su prisustvovali: pomoćnik direktora za internat mr. Dževad Pleh, pedagog Sabaheta Ahmetagić, razrednici i odgajatelji: hfz. mr. Elmir Mašić (Ia), Naser Mehmedović (razrednik Ib i odgajatelj Ia i Ib), Muška Memišević (Ic), Senaida Gerin (Id) i hfz. Lejla Fulurija (odgajateljica Ib, c i d)

Nakon prozivke učenici i njihovi roditelji uputili su se u pratnji razrednika i odgajatelja prema učionicama gdje su održani prvi roditeljski sastanci na kojima su roditelji imali priliku da se upoznaju sa Pravilima škole, Pravilinikom o kućnom redu i polaganju mature, kao i o svim drugim pojedinostima koje su interesovala roditelje i učenike.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+