Vijesti i aktuelnosti

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović posjetio Gazi Husrev-begovu medresu u povodu početka nove školske godine

Foto: islamskazajednica.ba

U srijedu, 04. septembra 2019. godine reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović sa direktorom Uprave za obrazovanje i nauku prof. dr. Dževadom Hodžićem, šefom odjela za osnovno i srednje obrazovanje Seidom Eminovićem, i sekretarom Vijeća muftija mr. Ahmedom Purdićem,  posjetio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Povod posjete bio je početak školske 2019/2020. godine.

U pratnji direktora Medrese hfz. dr. Mensura Malkića, upravnika mr. Dževada Pleha, pomoćnika direktora za nastavu Halima Husića i pedagogice Sabahete Ahmetagić gosti su posjetili dva ženska odjeljenja prvog razreda kojom prilikom je Reisu-l-ulema čestitao učenicama početak srednjoškolskog obrazovanja poručivši im da budu čestite i marljive, da čuvaju dignitet Medrese i Islamske zajednice, te da budu dobre muslimanke i bošnjakinje.

Članovi delegacije su u pratnji domaćina obišli i trošnu zgradu internata ženskog odjeljenja Medrese za čiju rekonstrukciju je urađen izvedbeni projekat i dobiveno odobrenje za građenje nadležnih organa. Istaknuta je zajednička nada da će do početka iduće školske godine biti obezbijeđena donatorska sredstva i započeti radovi na rekonstrukciji.

Na kraju posjete, Reisu-l-ulema sa članovima delegacije se, tokom velikog odmora, sastao sa nastavnicima i čestitao im na postignutim uspjesima u prošloj i zaželio još uspješniju novu školsku godinu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+