Vijesti i aktuelnosti

Dvadesetjedna učionica u Gazi Husrev-begovoj medresi opremljena interaktivnim projektorima

Danas je u Gazi Husrev-begovoj-medresi svečano potpisan Memorandum o saradnji između: JU Gazi Husrev-begova medresa, International Waqf Fund-a i humanitarne organizacije „Islamic Relief-BiH“ i izvršena svečana primopredaja implementiranog projekta opremanja učionica Medrese interaktivnim projektorima. Projektom je obuhvaćena nabavka i montaža 21 interaktivnog projektora u učionicama ženskog i muškog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese, što će nesumnjivo doprinijeti podizanju nivoa kvalitete i savremenosti nastavnog procesa. Projekat je realiziran uz pomoć naših partnera i istinskih prijatelja, International Waqf Fund-a koji je donirao sredstva posredstvom Islamic Relief-a BiH.

International Waqf Fund, sa sjedištem u Birminghamu, Engleska, organizacija je koja ima misiju i cilj da kroz investicije pomogne u razvoju i unapređenju društva investirajući u zapošljavanje ljudi, putem različitih projekata, a sve sa ciljem postizanja samostalnosti u izdržavanju i pokrivanju vlastitih potreba, kako bi osnaženi i sami pomagali drugima.

Islamic Relief-BiH je humanitarna organizacija koja djeluje na području Bosne i Hercegovine od 1992. godine, kao predstavništvo humanitarne organizacije „Islamic Relief Worldwide“ iz Engleske. U proteklih 27 godina, Islamic Relief-BiH dao je nemjerljiv doprinos, kako u vrijeme agresije na našu domovinu obezbjeđujući humanitarnu pomoć napaćenom narodu tako i nakon agresije pomažući da se obnovi zemlja i da se lakše prebole ratne rane. Pored humanitarne pomoći za narod, danas Islamic Relief-BiH posreduje u pružanju materijalne pomoći našim odgojno-obrazovnim i kulturnim ustanovama.

Memorandum su potpisali direktor Gazi Husrev-begove medrese, hfz. dr. Mensur Malkić, direktor International Waqf Fund-a gospodin Lotfy El-Sayed Ali i direktor Islamic Relief-a BiH hfz. Emir Čiča.

Prigodnim govorom skupu su se obratili: direktor Gazi Husrev-begove medrese, hfz. dr. Mensur Malkić, predsjednik upravnog odbora International WAQF foundation (IWF) gospodin Heshmat Khalifa, direktor Islamic Relief-a BiH hfz. Emir Čiča i poseban gost imam Ragab Zeky.          

Svečanosti su pored potpisnika prisustvovali: predsjednik  humanitarne organizacije Hashemite Charity Org. (JHCO) gospodin Ayman Al Mufleh,  direktor fundraising odjela Islamic Relief Worldwide gospodin Tarek Abdoon, regionalni desk coordinator Islamic Relief Worldwide za BiH gospodin Ammar Elkhatib, savjetnik International WAQF foundation (IWF) gospodin Farid Aly Al Zayat, mr. Seid-ef. Eminović, šef odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta, mr. Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, mr. Dženan Handžić, direktor Medrese Osman ef. Redžović u Velikom Čajnu, predstavnici međunarodnih humanitarnih organizacija sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, profesori i učenici naše škole.

Nakon potpisivanja gosti su, u pratnji domaćina, obišli učionice u kojima je instalirana interaktivna oprema.

Ašere je proučio učenik Vehab Muhamed, a moderator programa je bio Almin Mahmutović, profesor arapskog jezika u Medresi.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+