Vijesti i aktuelnosti

Učenice Gazi Husrev-begove medresa osvojile 2. ekipno mjesto na V sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova IZ-e u BiH

Učenice naše škole, članice sportske sekcije, učestvovale su na V sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su održani od 28. do 29. septembra ove godine, u Medresi Osman-ef. Redžović u Velikom Čajnu, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Predstavnice Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva, Medrese Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajnog, Behram-begove medrese iz Tuzle, Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika i Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva takmičile su se u pet disciplina i to: odbojci, utrci na 60 i 100 m, stonom tenisu i šahu.

Ekipu Gazi Husrev-begove medrese činile su učenice: Halima Alibegović, Esma Salković, Emina Sulejmani, Dalila Abadžija, Nermina Husović, Amera Kurtović, Emina Čobo, Lejla Kapetanović, Vahdina Selimović, Fatima Hodžić i Merjem Huseinović, (odbojka), te  Medina Muminović (odbojka i atletika), Emina Sikira (stoni tenis) i Hafsa Brković (šah). Sa učenicama na Sportskim susretima bile su: Džanita Resić, prof. sporta i hfz. Lejla Fulurija, odgajateljica.

Nakon dvodnevnog takmičenja koje je proteklo u sportskom duhu i borbenosti učenice naše škole ostvarile su zapažene rezultate:

Stoni tenis: Emina Sikira osvojila je 1. mjesto.

Atletika: Medina Muminović osvojila je 1. mjesto u utrci na 60 m i 1. mjesto na 100 m.

Šah: Hafsa Brković osvojila je 1. mjesto.

Odbojka: 3. mjesto.

Najboljom sportistkinjom proglašena je Medina Muminović.

U ukupnom plasmanu ekipa učenica Gazi Husrev-begove medrese zauzela je drugo mjesto iza pobjedničke ekipe Prve bošnjačke gimnazije.

Čestitamo pobjednicama i učesnicama Sportskih susreta na postignutim rezultatima. Zahvaljujemo se organizatoru Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i domaćinu Medrese Osman-ef. Redžović na uspješnoj organizaciji Susreta i gostoprimstvu.