Vijesti i aktuelnosti

Kamp za nadarene učenike iz predmeta Biologija-Hemija

I ove godine, u periodu od 18. do 19. oktobra, Gazi Husrev-begova medresa je bila domaćin Kampa za nadarene učenike medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini iz predmeta Biologija i Hemija. Pokrovitelj Kampa bila je Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Programom Kampa bilo je predviđeno da učestvuju učenici i profesori medresa IZ-e, a odazvalo se šest medresa. Tako se na ovom svojevrsnom druženju okupilo jedanaest predmetnih profesora i 56 učenica i učenika uključujući učenice i učenike iz naše škole koji pohađaju izborne grupe Biologija-Hemija i članove sekcije tih predmeta.

Kamp je u potpunosti realiziran prema predviđenom protokolu, a započeo je posjetom mesnoj industriji „Ovako“ u petak, 18. oktobra. Drugog dana kampa učesnici su posjetili Muzej prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovini Alije Izetbegovića, obišli mezar i proučili Fatihu povodom 16. godišnjice od njegove smrti, te posjetili Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine.  Nakon grupnih obilazaka učesnici su imali priliku slušati predavanje mr. Aleme Dedić, svršenice Gazi Husrev-begove medrese i asistentice na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu, na temu: „Kofein: ekstrakcija, sinteza i biološka aktivnost“.

Na kraju programa, u amfiteatru Medrese, uručene su zahvalnice i certifikati učesnicima uz prigodno obraćanje Halima Husića, pomoćnika direktora za nastavu Gazi Husrev-begove medrese.

 

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+