Vijesti i aktuelnosti

Posjeta Muftijstvu banjalučkom

U petak,  25. septembra, Gazi Husrev-begova medresa organizirala je izlet u Banja Luku za svoje uposlenike tehničke službe. Cilj putovanja bio je obilazak Ferhat-pašine džamije i novoosnovane Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banja Luci.

Posjeta Muftijstvu banjalučkom

Izlet i posjetu Muftijstvu banjalučkom predvodio je direktor Gazi Husrev-begove dr. hfz. Mensur Malkic sa saradnicima. Naše izletnike su dočekali i lijepo ugostili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka Adnan-ef. Jusić i direktor Medrese Muris-ef. Spahić sa saradnicima.

Posjeta Muftijstvu banjalučkom

Nakon odmora i osvježenja u prostorijama Medžlisa gosti su imali priliku obići Kastel i urbanu jezgru Banja luke  sa njenim biserom Ferhat-pašinom džamijom. Posebno zadovoljstvo pružila je posjeta Medresi „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“  gdje nam je direktor Spahić ukratko predočio organizaciju rada i školske kapacitete.

U Ferhat-pašinoj džamiji obavila se džuma-namaz, a prigodnu hutbu održao je direktor Gazi Husrev-begove medrese dr. hfz. Mensur Malkić. Direktor je iskoristio priliku da uz prigodnu vjersku poruku čestita muftiji banjalučkom mr. Nusret-ef. Abdibegoviću na nedavno uručenoj muraseli i poželi uspješan rad i dugo trajanje Medresi “Reis Ibrahim ef. Maglajlić” koja ove školske godine u svoje učionice uvodi prvu generaciju učenika i učenica.

Posjeta Muftijstvu banjalučkom

Nakon džuma-namaza musafiri su počašćeni ručkom u restoranu Slap nadomak grada. Uz lijepo vrijeme i predivan pogled na slapove Vrbasa nastavljeno je druženje i srdačni razgovori.

Nakon odmora i ručka uslijedio je povratak u Sarajevo preko Vlašića i Travnika. 

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+