Vijesti i aktuelnosti

Informacija za kandidate za upis u I (prvi) razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2021/2022. godini

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Opći uslovi za prijavu i upis

Kandidati za upis u Gazi Husrev-begovu medresu u školskoj 2021/2022. godini treba da ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • da nisu stariji od 18 godina,
  • • da su sa uspjehom završili osnovno obrazovanje prema Nastavnom planu i okvirnom programu za osnovnu školu,
  • da su završili završni razred osnovne škole s primjernim vladanjem.

Informacije za prijavu i upis kandidata izvan Kantona Sarajevo

Prijava i upis učenika u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2021/2022. godini, koji su osnovnu školu završili izvan područja Kantona Sarajevo, realizirat će se online, putem službene web-stranice Medrese na jedinstvenom linku: medresasa.edu.ba/upis, u periodu od 1. do 18. juna 2021. godine.

01. juni 2021. godine

VAŽNO: Počela je online prijava kandidata za upis u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2021/2022. godini, koji su osnovnu školu završili izvan područja Kantona Sarajevo. Obrascu za online prijavu možete pristupiti i direktno na: https://forms.gle/xeH9t2mK1xPqx6jg8

Kandidati za upis u JU Gazi Husrev-begovu medresu neće polagati prijemni ispit.

Kandidati koji su hafizi, učenici generacije u osnovnoj školi ili koji su ostvarili odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u posljednja četiri razreda osnovne škole, uz priložene dokumente kojima potvrđuju svoj status, bit će bodovani s najvećim brojem bodova po svim kriterijima bodovanja i kao takvi odmah primljeni.

Uz aplikaciju za upis u prvi razred svaki kandidat će na odgovarajući način elektronski** (uslikano ili skenirano***) priložiti sljedeće dokumente:

  • svjedodžbu o završenom IX, odnosno završnom razredu osnovne škole,
  • uvjerenje o uspjehu u tri razreda koji prethode završnom razredu osnovne škole,
  • izvod iz matične knjige rođenih,
  • uvjerenja, diplome i priznanja o osvojenim jednom od prva tri mjesta na takmičenjima koja su zvanično organizirana na nivou kantona/regije, entiteta u BiH ili Bosne i Hercegovine, Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i to iz predmeta zastupljenih u nastavnom planu i programu medresa Islamske zajednice u BiH.

Kandidati koji su osnovnu školu završili u inostranstvu obavezni su dostaviti i prijevod navedenih dokumenata na bosanski jezik od strane ovlaštenog sudskog tumača, osim kandidata iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Primljeni kandidati obavezni su preporučenom poštom ili lično dostaviti originalnu dokumentaciju u Medresu najkasnije tri dana od dana objavljivanja preliminarne liste rezultata prijema učenika.

Informacije za prijavu i upis kandidata iz Kantona Sarajevo

Kandidati koji su osnovnu školu završili na području Kantona Sarajevo upisivat će se putem online sistema upisa u skladu s rokovima (11.6. do 18.6.2021. godine) i uslovima koje je propisalo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo za sve učenike koji su završili 9. razred u Kantonu Sarajevo u školskoj 2020/2021. godini.

09. juni 2021. godine

VAŽNO: Više informacija o upisu u 1. razred srednje škole za učenike koji su osnovnu školu završili na području Kantona Sarajevo u školskoj 2021/2022. godini možete pronaći OVDJE.

Preliminarni rezultati upisa za sve kandidate bit će objavljeni na web-stranici Medrese www.medresasa.edu.ba 21.6.2021. godine, odnosno nakon okončanja online upisa učenika iz Kantona Sarajevo.

Dodatne informacije u vezi s prijavom, prijemom i upisom kandidati mogu dobiti na medresasa.edu.ba/upis ili pozivom na broj telefona: 033/534-888.


Napomene (odnose samo na kandidate za upis u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu u školskoj 2021/2022. godini, koji su osnovnu školu završili izvan područja Kantona Sarajevo):

* Obrazac za prijavu i upis učenika u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2021/2022. godini i slanje potrebne dokumentacije možete pronaći OVDJE (link će biti aktivan od 1. juna 2021. godine).

** Prilikom prijave i slanja dokumentacije putem spomenutog obrasca za online prijavu potrebno je da koristite ispravnu i aktivnu ličnu Gmail email adresu. Ukoliko nemate Gmail email adresu, istu možete dobiti (registrovati Google račun) OVDJE.

*** Molimo vas da skenirane i(li) uslikane dokumente dostavljate isključivo u JPG/PNG (slike) ili PDF formatu. Za slikanje/fotografisanje dokumenata možete upotrijebiti i mobilni uređaj, a za skeniranje dokumenata možete koristiti i niz besplatnih mobilnih aplikacija, poput Adobe Scan (Android / iOS), CamScanner (Android / iOS), Microsoft Office Lens – PDF Scanner (Android / iOS)…

**** Ukoliko imate tehničkih poteškoća ili nedoumica, možete nam se obratiti na email adresu admin@medresasa.edu.ba, a mi ćemo se potruditi da vam pomognemo u procesu prijave i slanja potrebne dokumentacije.


🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+