Vijesti i aktuelnosti

Učenici Medrese osvojili prva mjesta iz Bosanskog jezika u Kantonu Sarajevo

Učenici Medrese osvojili prva mjesta iz Bosanskog jezika u Kantonu Sarajevo

U petak, 21. maja 2021. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese doc. dr. hfz. Mensur Malkić sa pomoćnikom direktora za nastavu Halimom Husićem upriličio je prijem za Armina Arnautovića, učenika drugog razreda i Fatimu Huseinspahić, učenicu trećeg razreda Gazi Husrev-begove medrese, koji su na ovogodišnjem kantonalnom takmičenju iz Bosanskog jezika za učenike srednjih škola Kantona Sarajevo, u konkurenciji škola sa gimazijskim planom i programom, osvojili prva mjesta. Prijemu su prisustvovali i njihovi mentori: Maida Ćerimović i Edin Balta, profesori Bosanskog jezika u našoj školi.

Ovogodišnje kantonalno takmičenje iz Bosanskog jezika za učenike srednjih škola Kantona Sarajevo, zbog specifične situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, organizirano je kao takmičenje u pisanju literarnih radova, eseja ili kritičkog teksta. Pravo učešća na takmičenju imali su učenici drugih i trećih  razreda srednjih škola Kantona Sarajevo koji rade po gimnazijskom nastavnom planu i programu i učenici drugih i trećih razreda koji rade po nastavnom planu i programu srednjih škola za stručno obrazovanje i obuku. Naši učenici su se takmičili sa učenicima drugih i trećih razreda srednjih škola koje rade po gimnazijskom nastavnom planu i programu na temu: Ljubav! Ta riječ mi zvuči tako čudesno, da mislim, sve što izvire iz ljubavi mora biti tako čudesno. (Dante Aligijeri/Dante Alighieri)

Rad Armina Arnautovića, pod šifrom Miris sarajevskog majskog jutra, osvojio je prvo mjesto u konkurenciji učenika drugih razreda gimnazija, dok je rad učenice Fatime Huseinspahić, pod šifrom Behar, zauzeo prvo mjesto u kategoriji učenika trećih razreda gimnazija.

Direktor je čestitao učenicima i njihovim mentorima na postignutom uspjehu i uručio nagrade učenicima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+