Vijesti i aktuelnosti

Proučena hafiska dova Muhamedu Vehabu

Proučena hafiska dova Muhamedu Vehabu
Proučena hafiska dova Muhamedu Vehabu

Hafiska dova Muhamedu Vehabu proučena je jučer u džamiji džemata Obre, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Kakanj.

U prisustvu velikog broja hafiza, dobrodošlicu na početku programa poželio je imam džemata Obre Ermin Zahirović, a prisutnima su se obratili i glavni imam MIZ Kakanj, mr. Sulejman-ef. Čeliković; izaslanik muftije sarajevskog, dr. Samed Omerdić i izaslanik reisul-uleme, muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

Prisutni hafizi proučili su kraće odlomke iz Kur’ana, a potom je hafiz Vehab proučio posljednje sure iz Kur’ana, dok je dovu proučio njegov muhaffiz Mensud-ef. Đulović.

Diplomu novom hafizu je u ime reisul-uleme i Komisije za polaganje hifza uručio muftija Dizdarević, uz čestitke njemu, muhaffizu, porodici i cijeloj Islamskoj zajednici.

afiz Muhamed Vehab rođen je 7. maja 2002. godine u Zenici. Osnovnu školu “Omer Mušić” u Brežanima završava 2017. godine kao odličan učenik, nakon čega upisuje Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Medresu završava 2021. godine kao učenik generacije.

Tokom školovanja u medresi aktivno počinje s učenjem hifza. Učestvovao je na brojnim takmičenjima iz hifza i tilaveta Kur'ana. Hifz je polagao u periodu od 17. novembra do 1. decembra učeći dva džuza pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH u sastavu hafiz Ismet-ef. Spahić, hafiz dr. Elmir-ef. Mašić, hafiz Mensud-ef. Đulović, hafiz Omer-ef. Zulić i hafiz Nedžad-ef. Ćeman.

Njegov muhaffiz je bio hafiz Mensud-ef. Đulović, profesor kiraeta u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu, a kojem je Vehab jedanaesti kandidat.

Trenutno je student druge godine teologije na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Izvor: Preporod.info

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+