Vijesti i aktuelnosti

Predstavnik Udruženja za blagostanje UB Sarajevo – Rahma international Kuwait gospodin Ayman El Fakawy pregledao radove na adaptaciji internata Medrese

U petak, 04. avgusta 2017. godine, Gazi Husrev-begovu medresu posjetio je gospodin Ayman El Fakawy, predstavnik Udruženja za blagostanje UB Sarajevo – Rahma international Kuwait sa kojim je, u aprilu ove godine, potpisan sporazum o sufinansiranju projekta adaptacije I, II i III sprata objekta A zgrade muškog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese čija ukupna vrijednost iznosi 200.066.71 KM od čega će Gazi Husrev-begova medresa obezbijediti 60%, a UB Sarajevo – Rahma international Kuwait donirati 40% sredstava.

Povod posjete gospodina Fakawya bio je pregled izvedenih radova u skladu sa ugovorom o izvođenju radova. Direktor hfz. mr. Mensur Malkić upoznao je predstavnika sufinansijera sa dinamikom izvedenih radova i pokazao mu prostorije internata koje su u završnoj fazi radova. Gospodin Fakawy izrazio je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvedenih radova.

Tokom posjete razgovaralo se i o mogućnostima za realizaciju treće faze rekonstrukcije i adaptacije zgrade muškog odjeljenja Medrese koja bi obuhvatila rekonstrukciju učionica i kabineta u školskom dijelu zgrade.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+