Vijesti i aktuelnosti

Donacija Diyaneta Gazi Husrev-begovoj medresi

U petak, 16. oktobra 2015. godine, na prigodnoj svečanosti u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, srednjoškolskim ustanovama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, medresama u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, Prvoj bošnjačkoj gimnaziji u Sarajevu i Islamskoj gimnaziji dr. Ahmed Smajlović u Zagrebu, dodijeljeno devet interaktivnih tabli s projektorima i 50 laptopa.

Ovu donaciju u iznosu od 63 hiljade KM obezbjedila je Islamska zajednica Republike Turske (Diyanet) putem Ureda savjetnika za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske u Sarajevu.

U uvodnom obraćanju prof. dr. Enes Karić, direktor Uprave Rijaseta za obrazovanje i nauku izrazio je zahvalnost Diyanetu i Ambasadi Turske u Sarajevu na ovoj, za Islamsku zajednicu, vrijednoj donaciji.

Prigodnim riječima su se obratili i ambasador Turske gosp. Cihad Erginay i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i direktor Uprave za obrazovanje i nauku dr. Enes Karić uručili su zahvalnice ambasadoru Cihadu Erginayu i savjetniku za vjerska pitanja u Ambasadi Turske u Sarajevu gosp. Hasanu Atliu, nakon čega je ambasador Cihad Erginay, u prisustvu reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, uručio deset laptopa i jednu interaktivnu tablu Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu, koju je preuzeo direktor mr. hfz. Mensur Malkiću.

Na kraju svečanosti u ime svih srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice zahvalio se direktor Gazi Husrev begove medrese hafiz Mensur ef. Malkić, naglasivši da će ova tehnička oprema itekako doprinijeti kvalitetnijoj nastavi u srednjoškolskim ustanovama Islamske zajednice.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+