Vijesti i aktuelnosti

Tuzlanski muftija mr. Vahid-ef. Fazlović posjetio Gazi Husrev-begovu medresu

U ponedjeljak, 28. marta 2016. godine, muftija tuzlanski mr. Vahid-ef. Fazlović sa saradnicima mr. Ahmed-ef. Hatunićem, direktorom Behram-begove medrese u Tuzli i hfz. Mirnes-ef. Spahićem, profesorom kiraeta, posjetio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i hafisku komisiju Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Muftija Fazlović istakao je da je Gazi Husrev-begova medresa svojevrsna centrala svih i da se po mnogo čemu korisnom treba ugledati na ovu Medresu.

U musafirhani Gazi Husrev-begove medrese Muftija se sastao i sa članovima hafiske komisije na čelu sa predsjednikom hafizom Ismet-ef. Spahićem. U razgovoru je istaknuta važna činjenica da Gazi Husrev-begova medresa decenijama doprinosi afirmaciji hifza u Bosni i Hercegovini dajući konkretnu podršku hafiskoj komisiji za nesmetan rad u prostorijama Medrese gdje gotovo svakodnevno ova komisija radi i preslušava mlade hafize iz cijele Bosne i Hercegovine. Medresa takođe čini jednu veliku i posebnu uslugu i svim kandidatima, naročito kandidatima koji dolaze van Sarajeva, osigurava im smještaj i hranu za vrijeme polaganja hifza pred Komisijom. Stoga je iznesen važan podatak da je od agresije na Bosnu i Hercegovinu preko 300 mladih hafiza položilo hifz pred ovom Komisijom i da su velika većina njih za vrijeme polaganja hifza bili musafiri u Gazi Husrev-begovoj medresi.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+