Vijesti i aktuelnosti

Ekipa Gazi Husrev-begove medrese druga na BH Telecom Fair Play Junior kupu (sezona 2015/16.)

U nedjelju, 17.04.2015. godine u Dvorani Ramiz Salčin u Sarajevu pred oko 250 gledalaca, odigrana je finalna utakmica BH Telecom Fair Play Junior cup-a (sezona 2015/2016.) koja je odlučila šampiona lige.

U finalnoj utakmici sastale su se ekipe Gazi Husrev-begove medrese i Elektrotehničke škole. Oslabljena neigranjem nekolicine igrača, ekipa naše Medrese je u finalu savladana rezultatom 5:3, te na taj način osvojila drugo mjesto.
Ono što je svakako za pohvalu jeste, da su naši momci zaista ponudili izvrstan fudbal, te su prisutni u dvorani mogli uživati u velikoj borbenosti, požrtvovanosti, te lucidnim potezima naše momčadi.

Što se tiče samog plasmana u finale, ekipa Gazi Husrev-begove medrese je na efikasan način završila grupnu fazu kao drugoplasirana. Redom su padale ekipe 11. juli Srebrenica, Prva Bošnjačka gimnazija, Građevinsko-geodetska škola, da bi na kraju došla ta polufinalna utakmica za pamćenje. U polufinalu su se sastali sa ekipom 11. juli Srebrenica koja je do pred sami kraj utakmice držala vodstvo. Samo dvadeset sekundi prije posljednjeg zvižduka, rezultat je preokrenut u korist Medrese.

Gazi Husrev-begovu medresu su predstavljali: Fehrić Ahmed, Aksalić Haris, Kovačević Jasir, Omerčić Smajl, Hurić Ahmedin, Mehić Alija, Podrug Abdulah, Mujić Hamza, Vuković Bilal, Maati Adnan, Zahiragić Abdulah, Mujkić Semir. Sve pohvale našim učenicima, prof. sporta Omeru Derviševiću, te kolektivu Medrese koji je omogućio učešće na jednom ovakvom takmičenju. Budući da će se uskoro održati sportska takmičenja među medresama, ovo je svakako veliko ohrabrenje i vjetar u leđa za ono što očekuje ove mlade nade.

Piše: Omerčić Smajl

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+