Vijesti i aktuelnosti

Učenici i učenice Gazi Husrev-begove medrese proučili mevlud povodom obilježavanja Nove hidžretske 1438. godine

U nedjelju, 2. oktobra 2016. godine/1. muharrema 1438. hidžretske godine, nakon akšam-namaza u Begovoj džamiji, Hor Gazi Husrev-begove medrese proučio je mevlud povodom obilježavanja Nove hidžretske godine.

U uvodnom obraćanju hfz. Salih-ef. Halilović, drugi imam Begove džamije, uputio je izraze dobrodošlice uposlenicima Uprave za vjersko djelovanje, zatim profesorima i profesoricama Gazi Husrev-begove medrese, najstarije odgojno-obrazovne institucije u našoj domovini, te brojnim džematlijama koji su po kišovitom vremenu došli s namjerom da prisustvuju prigodnom programu povodom Hidžre.

Učenici i učenice, svojim milozvučnim glasovima, svojstvenim članovima Hora Gazi Husrev-begove medrese, proučili su mevlud i izveli recital od Rešada Kadića, kojeg su uvježbali sa hfz. Omer-ef. Zulićem, profesorom kiraeta. U toku programa mr. Nusret-ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove, nadahnuto je kazivao o Hidžri, između ostalog istakavši da svako ko učini hidžru – fizičku ili duhovnu, ne može biti tužan i zabrinut jer je jedna od poruka Hidžre objavljena u Časnom Kur'anu: La tahzen innellahe me'ana – Ne brini se, ne žalosti se, Allah je sa nama!

Na kraju programa dovu je proučio mr. hfz. Mensur-ef. Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+