Vijesti i aktuelnosti

Hafiz Ahmed Hamidović osvojio 3. mjesto na Prvom regionalnom takmičenju hafiza balkanskih zemalja

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini a pod pokroviteljstvom reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića,  od 18. do 20. novembra 2016. godine, u Sarajevu je održano Prvo regionalno takmičenja hafiza balkanskih zemalja. Suorganizatori ovog reprezentativnog takmičenja – Fondacija za hifz Časnog Kur'ana iz Sarajeva i Fondacija Hamed bih Halid Alu Sani iz Qatara dali su nemjerljiv doprinos temeljitoj pripremi i organizaciji takmičenja.

Nakon dvodnevnog takmičenja na kojem je učestvovalo 26 takmičara iz Albanije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, tročlana komisija u sastavu: kurra hafiz Abdusselam el-Medžidi i kurra hafiz Zejd Kaid iz Jemena, te kurra hafiz Dževad Šošić iz Sarajeva ocjenjivala je hafize u tri kategorije:

  1. Hifz cijelog Kur'ana
  2. Hifz petnaest džuzova
  3. Hifz pet džuzova

 

U kategoriji Hifz petnaest džuzova, 3. mjesto osvojio je hfz. Ahmed Hamidović, učenik drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese

Čestitke upućujemo hafizu Ahmedu Hamidoviću koji je i ovim uspjehom potvrdio da pripada odabranoj grupi najboljih bosanskohercegovačkih hafiza.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+