Vijesti i aktuelnosti

Promocija Medrese u osnovnoj školi „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju

U utorak, 14.03.2017. godine, predstavnici naše škole profesori Lejla Mujičić i hfz. Ammar Bašić sa članovima dramske sekcije: Aminom Karamustafić, Amilom Talić, Edinom Gagula, Azrom Kasum, Sadžidom Halvadžić, Hazimom Karićem, Maidom Bajrićem, Jusufom Omerovićem i Sadžidom Kosovac posjetili su osnovnu školu „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju.

Cilj posjete bio je predstavljanje Gazi Husrev-begove medrese učenicima završnog razreda osnovne škole Abdulvehab Ilhamija u okviru planiranih aktivnosti na pripremama za upis učenika u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2017/2018. godini.

O historijatu, odgojno-obrazovnom radu, vannastavnim aktivnostima, sekcijama kao i raznim mogućnostima koje se učenicima otvaraju nakon završetka školovanja u Medresi govorio je hfz. Ammar Bašić, profesor akaida u Gazi Husrev-begovoj medresi.

Poseban ugođaj prisutnim učenicima, nastavnicima i roditeljima pripredili su članovi dramske sekcije naše škole na čelu sa Lejlom Mujičić, profesoricom bosanskog jezika i književnosti, odigravši predstavu drame „Nanin softa“.

Koristimo priliku da se zahvalimo na pomoći i podršci direktoru osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju gospodinu Suadu Hadžiću, kao i učenicima i njihovim roditeljima koji su se odazvali pozivu da prisustvuju promociji.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+