Vijesti i aktuelnosti

Direktor upriličio prijem za sportiste naše škole koji su ostvarili zapažene rezultate na Atletskom kupu srednjih škola Kantona Sarajevo i XIX sportskim susretima srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U srijedu 18. oktobra 2017. godine direktor naše škole hfz. mr. Mensur Malkić sa pomoćnikom direktora za nastavu Halimom Husićem, te voditeljem sekcije profesorom Omerom Derviševićem, upriličio je prijem za sportiste naše škole koji su ostvarili zapažene rezultate na Atletskom kupu srednjih škola Kantona Sarajevo i XIX sportskim susretima srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Učenici naše škole, članovi sportske sekcije učestvovali su na Atletskom kupu srednjih škola Kantona Sarajevo koji je održan 02. oktobra ove godine u organizaciji Atletskog saveza Kantona Sarajevo. U konkurenciji 20 srednjih škola učenik Ammar Karaman, IIIb, osvojio je dvije srebrene medalje i to u utrkama na 400 i 800 m, a u ekipnom plasmanu Hamza Jelić, Harun Karahmet, Ammar Karaman i Mustafa Omerhodžić osvojili su bronzanu medalju u štafeti 4×100 m.

Na XIX sportskim susretima srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su održani od 14. do 15. oktobra 2017. godine Tuzli, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta, u konkurenciji osam škola, Harun Karahmet, IIa, osvojio je prvo mjesto u utrci na 100 i 200 m, Ammar Karaman, IIIb, drugo mjesto u bacanju kugle, Muhamed Talić, IIIa, treće mjesto u stonom tenisu, a ekipa u sastavu: Hamza Jelić, Harun Karahmet, Ammar Karaman i Mustafa Omerhodžić osvojila je prvo mjesto u štafeti 4×100 m. Titulu najuspješnijeg sportiste XIX sportskih susreta ponio je Harun Karahmet.

Tim povodom direktor Malkić je upriličio prijem i iskoristio priliku da čestita profesoru Derviševiću i  učenicima na postignutim rezultatima i uručio im nagrade.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+