Vijesti i aktuelnosti

Uspješna promocija Gazi Husrev-begove medrese u Tešnju

U petak, 13. aprila 2018. godine,  održan je peti po redu Sajam srednjih škola i fakulteta u organizaciji Općine Tešanj u saradnji sa srednjim školama s područja Tešnja. Kao i prethodnih, Gazi Husrev-begova medresa je i ove godine uzela učešće na sajmu održanom u JU Sportski-rekreativni centar. Cilj sajma jeste upoznati maturante osnovnih i srednjih škola  sa planom i programom koji nude srednje škole i fakulteti sa područja cijele BiH. O značaju sajma dovoljno govori podatak da je ove godine u promociji učestvovalo 10 srednjih škola i 31 fakultet.

Na izlagačkom štandu učenici su se mogli informisati o načinu rada Medrese, nastavnim planom i programom, vannastavnim aktivnostima koje Medresa pruža svojim učenicima, kao i preuzeti promotivni materijal.

Ove godine Gazi Husrev-begovu medresu predstavljali su  profesori matematike hfz. Vedad Jupić i Jasmina Šećerović-Botonjić, te učenici trećih razreda hfz. Ahmed Hamidović i Umihana Šošić. Tom prilikom predstavnicima naše škole uručena je zahvalnica i prigodan poklon od strane organizatora.

U ime Medrese zahvaljujemo se domaćinu ovogodišnjeg Sajma, načelniku općine Tešanj Suadu Huskiću na dobro organizovanom dočeku i gostoprimstvu radujući se sljedećem susretu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+