Vijesti i aktuelnosti

Prijem za učenike učesnike takmičenja

U četvrtak, 20. septembra 2018. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić upriličio je prijem za učenike i učenice Gazi Husrev-begove medrese koji su učestvovali na ovogodišnjem takmičenju u hifzu Kur’an-i kerima u Bosni i Hercegovini, koje se održavalo 15. i 16. septembra 2018. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Takmičenje je organizirala Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „Hifz Časnog Kur’ana – Sarajevo“ u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur’an-i kerima iz Džedde.

Učenice naše škole postigli su sljedeće rezultate: Kovačević Bilal, prvo mjesto u kategoriji tilaweta; Hamidović Ahmed, treće mjesto u kategoriji 20 džuzeva; Pleh Dženisa, treće mjesto u kategoriji 20 džuzeva i Hamidović Bilal, treće mjesto u kategoriji 10 džuzeva.

Bila je ovo prilika da se nagrade i učenici koji su u prošloj školskoj godini osvojili prvo ekipno mjesto na Takmičenju učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice iz predmeta Historija i Povijest islama u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta. Našu školu na ovom takmičenju predstavljala je ekipa u sastavu: Fetah Ramić, Ferhat Meša,  Lamija Nezirović i Ahmed Spahović.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik direktora za nastavu Halim Husić, pedagog Sabaheta Ahmetagić, profesori kiraeta hfz. Mensud Đulović i hfz. Omer Zulić, te profesori historije i povijesti islama Selma Ćerimagić, Hajrudin Mešić i Mensur Kerla.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+