Vijesti i aktuelnosti

Predstavnici Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta posjetili Gazi Husrev-begovu medresu

U ponedjeljak, 08. oktobra 2018. godine, našu školu posjetili su predstavnici Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Ibrahim-ef. Begović, direktor i Seid-ef. Eminović, šef odjela za srednje obrazovanje u Upravi.

U ulozi domaćina predstavnike Uprave primio je i izrazio im dobrodošlicu direktor hfz. mr. Mensur Malkić sa saradnicima: Halimom Husićem, pomoćnikom direktora za nastavu, Sabahetom Ahmetagić, pedagogom i Benarisom Šehićem, sekretarom Medrese.

Direktor Malkić je informisao goste o broju upisanih učenika i odjeljenja u školskoj 2018/2019. godini, kadrovskim i materijalno-tehničkim uslovima rada Škole. Direktor je naglasio da smo u prethodne dvije godine uspjeli, dijelom iz vlastitih sredstava a drugim dijelom od donatora iz Kuvajta, realizirati dva projekta koji su se odnosili na rekonstrukciju i adaptaciju sanitarnih čvorova na I, II i III spratu internata Gazi Husrev-begove medrese, a potom i rekonstrukciju soba i hodnika na I, II i III spratu internata (zamijenjena utrašnja stolarija na sobama, rasvjetna tijela (led rasvjeta), pvc pod u sobama i hodnicima, instalacija sistema vatrodojave, te zamijenjena kompletna el. instalacija), čime su uslovi za život učenika u internatu podignuti na dostojanstveniji nivo.

Ove godine smo, hvala Bogu, okončali III treću fazu rekonstrukcije i adaptacije školskog objekta Gazi Husrev-begove medrese koja je obuhvatila: zamjenu untrašnje stolarije na učionicama i kabinetima, rasvjetnih tijela u učionicama i hodnicima (led rasvjeta), pvc poda u učionicama i hodnicima, instaliranje sistema vatrodojave, videonadzora, kompletne instalacije jake i slabe struje. Rekonstrukcijom je Medresa dobila i tri nova kabineta među kojima su i dva savremena kabineta za nastavu iz informatike.

 

U narednom periodu planiramo realizirati projekte rekonstrukcije i obnove amfiteatra, kluba, sportske sale i restorana u zgradi muškog odjeljenja, a za zgradu ženskog odjeljenja ćemo, vrlo brzo, dobiti građevinsku dozvolu koja je uslov aplikacije za donaciju od TIKA-e koja se kandidirala kao potencijalni donator za realizaciju projekta rekonstrukcije zgrade ženske medrese.

Direktor Begović se zahvalio na riječima dobrodošlice i čestitao na uspješno realiziranim projektima menadžmenta Medrese, te izrazio spremnost na pomoć i podršku koju Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta, u okviru svojih nadležnosti, može pružiti Gazi Husrev-begovoj medresi. Direktor Uprave je iskoristio priliku i zaželio uspješnu školsku 2018/2019. godinu članovima Nastavničkog vijeća.

Nakon razgovora gosti su u pratnji domaćina posjetili učenike prvog razreda na času informatike kod profesorice Merime Pecar i profesorice Jasmine Šečerović-Botonjić zaželivši im uspješan početak školovanja u Gazi Husrev-begovoj medresi. Gosti su se tokom velikog odmora družili sa profesorima u zbornici muškog odjeljenja Medrese, a potom su se uputili prema zgradi ženskog odjeljenja gdje su, također, posjetili učenice prvog razreda na času Ahlaka kod profesora Muhameda Mehanovića i na času engleskog jezika, te se susreli sa profesorima u zbornici ženskog odjeljenja. Direktor je, na licu mjesta, informisao predstavnike Uprave za obrazovanje o detaljima projekta rekonstrukcije objekata ženskog odjeljenja.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+