Vijesti i aktuelnosti

Prijem za učenice i učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima

U srijedu, 12. decembra 2018. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić, sa pomoćnikom direktora za nastavu Halimom Husićem upriličio je prijem za učenice i učenike Gazi Husrev-begove medrese koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima uškolskoj 2018/2019. godini.

Naši učenici su tokom novembra 2018. godine učestvovali na takmičenjima i ostvarili sljedeće rezultate:

  1. Ekipa u sastavu: Amina Išerić, Mubina Suljić i Umihana Šošić osvojila je drugo ekipno mjesto na takmičenju iz bosanskog jezika učenika IV razreda medresa Islamske zajednice u BiH.
  2. Ekipa u sastavu: Zejneb Musić, Esma Džinović i Mehmed Mujabašić osvojila je treće ekipno mjesto na takmičenju iz engleskog jezika učenika IV razreda medresa Islamske zajednice u BiH.
  3. Ekipa Debatnog kluba „Ad Factum“ u sastavu: Amina Kahriman, Vehab Muhamed i Fatima Huseinspahić osvojila je treće ekipno mjesto na Regionalnom debatnom takmičenju koje jeodržano u Prvoj bošnjačkoj gimanziji u Sarajevu u organizaciji Centra zakulturu dijaloga. U pojedinačnom plasmanu osvojili su prvo, drugo i treće mjesto.
  4. Emira Gibanica osvojila je prvo mjesto, Ćelović Hamza drugo a Kepić Ajna treće mjesto na Konkursu na temu: „Ljubav prema Poslaniku, a.s., iskazana kroz stihove mevluda“ koji je raspisan u povodu obilježavanja mjeseca Mevluda.

Prijemusu prisustvovali i profesori koji su pripremali učenike za takmičenje: Maida Ćerimović, Mirzet Hamzić i Balta Edin, profesori bosanskog jezika, te Seida Mustafić, profesorica engleskog jezika u Gazi Husrev-begovoj medresi.

Direktor je čestitao učenicima i profesorima na postignutim rezultatima i uručio novčane nagrade.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+