Vijesti i aktuelnosti

Proučena hafiska dova Omer-ef. Camiću glavnom imamu Medžlisa IZ-e Janja

U subotu 2. marta 2019. godine, u Atik džamiji u Janji, proučena je hafiska dova glavnom imamu Medžlisa IZ-e Janja Omer-ef. Camiću.

Hifz je počeo učiti 2014. pred muhaffizom Mirnes-ef. Spahićem a položio pred komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH 28. januara 2019. godine.

Omer-ef. Camić, sin Mevludina i r. Halide, rođen je 1972. godine u Bijeljini. Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu završio je školske 1990/1991., a potom i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Bio je imam u džematima u Janji, Reutlingenu (Njemačka) i Čeliću.  Na mjesto glavnog imama Medžlisa IZ-e Janja i imama Atik džamije postavljen je 2001. godine. Hafiz Omer je u braku sa suprugom Sehvetom, a roditelji su dvije kćerke, hafize Fatime i Medine, i sina r. Ejjuba.

Na hafiskoj dovi prisutnima su se obratili, u svojstvu domaćina, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović te Kemal-ef. Gutić,  imam Džedid džamije u Janji.  Diplomu Hafizu Omeru uručio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović i obratio se prisutnima čestitavši novom hafizu i njegovoj porodici. Svečanosti su prisustvovali Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, potpredsjednik Glavnog odbora Udruženja ilamijje Nesib-ef. Hadžić, hafizi, glavni imami, imami i brojni džematlije.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+