Vijesti i aktuelnosti

Proučena hafiska dova hafizu Kerimu Nuhanoviću

U srijedu 24. aprila 2019. godine, iza ikindija namaza, u Gradskoj džamiji u Konjicu, proučena je hafiska dova hafizu Kerimu Nuhanoviću, maturantu Gazi Husrev-begove medrese.

Hafiz Kerim Nuhanović, sin Ahmeta i Fatime iz Konjica, rođen je u Konjicu 18. septembra 2000. godine. Gazi Husrev-begovu medresu upisao je školske 2015/2016. godine. Hifz je učio pred muhaffizom hfz. Ruhid-ef. Nezirom. Polaganje hifza je trajalo od 29. marta do 11. aprila 2019. godine pred hafiskom komisijom: hadži-hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik; mr. hafiz Mensur-ef. Malkić i hadži-hafiz Haso-ef. Popara, član.

Organizator hafiske dove bio je Medžlis Islamske zajednice Konjic, te se na početku programa prisutnima kratko obratio Refik-ef. Delić, glavni imam MIZ-e Konjic a zatim i hfz. Aid-ef. Tulek, izaslanik mostarskog muftije. Nakon učenja ašereta koja su učili prisutni hafizi, i učenja kratkih sura koje je proučio novi hafiz Kerim-ef. Nuhanović, hafisku dovu proučio je muhaffiz Ruhid-ef. Nezir. Nakon hafiske dove prisutnima se obratio izaslanik Reisu-l-uleme hfz. mr. Mesnur Malkić koji je prenio selame i čestitke Reisu-l-uleme, a potom održao prigodan vaz i uručio diplomu i hediju Rijaseta IZ-e u BiH, novom hafizu Kerim-ef. Nuhanoviću.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj hafizovih kolega i kolegica iz razreda i Medrese, kao i profesora i odgajatelja. Poklon ispred Gazi Husrev-begove medrese uručio je hafizu Kerimu njegov razrednik i odgajatelj Naser Mehmedović

Čestitamo mladom hafizu Kerimu Nuhanoviću, njegovoj porodici i muhaffizu hafizu Ruhid-ef. Neziru.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+