Vijesti i aktuelnosti

Prijem za učenice koje su postigle zapažene rezultate na ovogodišnjim sportskim susretima srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U srijedu, 02. oktobra 2019. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. dr. Mensur Malkić sa pomoćnikom direktora za internat mr. Dževadom Plehom i profesoricama Džanitom Resić i hfz. Lejlom Fulurija upriličio je prijem za učenice naše škole koje su ostvarile zapažene rezultate na ovogodišnjim sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Podsjećanja radi, naše učenice su na ovogodišnjim sportskim susretima srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su održani u Medresi Osman-ef. Redžović u Velikom Čajnu postigle sljedeće rezultate:

  1. Muminović Medina osvojena dva prva mjesta u atletici: utrka na 60 i 100 metara,
  2. Sikira Emina prvo mjesto u stonom tenisu,
  3. Hafsa Brković prvo mjesto u šahu,
  4. Odbojkaška ekipa u sastavu: Medina Muminović, Halima Alibegović, Esma Salković, Emina Sulejmani, Dalila Abadžija, Nermina Husović, Amera Kurtović, Emina Čobo, Lejla Kapetanović, Vahdina Selimović, Fatima Hodžić i Merjem Huseinovićtreće mjesto u odbojci.

Medina Muminović je proglašena najuspješnijim sportistom.

U ukupnom plasmanu na sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini osvojile su drugo mjesto u ekipnom plasmanu.

Direktor je iskoristio priliku da čestita učenicama i profesoricama na postignutim rezultatima te uručio nagrade učenicama poželivši ima još uspjeha u budućim takmičenjima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+