Vijesti i aktuelnosti

Učenici Gazi Husrev-begove medrese zauzeli drugo mjesto na takmičenju iz predmeta Bosanski jezik učenika četvrtog razreda medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak, 28. oktobra, 2019. godine, u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru, održano je takmičenje iz predmeta Bosanski jezik učenika četvrtog razreda medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Takmičenju su pristupile ekipe iz šest medresa: Elči Ibrahim-pašine medrese, Karađoz-begove medrese, Gazi Husrev-begove medrese, Behram-begove medrese, Medrese „Osman ef. Redžović“ i Medrese „Džemaludin ef. Čaušević“. Gazi Husrev-begovu medresu predstavljali su učenici četvrtog razreda: hfz. Osman Malkić, Amila Behlil i Ferhat Meša pod mentorstvom Maide Ćerimović, profesorice bosanskog jezika.

Nakon testiranja, profesori bosanskog jezika, voditelji ekipa, u prisustvu mr. Seida Eminovića, šefa odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta, izvršili su ocjenjivanje i bodovanje testova, nakon čega se pristupilo proglašenju pobjednika.

Ekipa Gazi Husrev-begove medrese osvojila je drugo ekipno mjesto, dok je prvo mjesto zauzela ekipa Behram-begove medrese a treće mjesto ekipa Medrese „Osman ef. Redžović“ iz Velikog Čajnog.

Čestitamo našim takmičarima na osvojenom drugom mjestu i svim učesnicima na postignutim  rezultatima.

Zahvaljujemo se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice za organizaciju takmičenja i domaćinu Karađoz-begovoj medresi u Mostaru na gostoprimstvu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+