Vijesti i aktuelnosti

Proučena hafiska dova hafizu Mustafi Sinanoviću učeniku drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese

U subotu, 1. februara 2020. godine, u Hamzibegovoj džamiji u Tešnju, proučena je hafiska dova Mustafi Sinanoviću, učeniku drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese.

Proučena hafiska dova hafizu Mustafi Sinanoviću učeniku drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese

Organizator hafiske dove bio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj a dova je upriličena u Hamzibegovoj džamiji u Tešnju. Svečanosti su, pored roditelja, rodbine, prijatelja i džematlija prisustvovali: izaslanik reisu-l-uleme Husein-ef. Smajić, izaslanik muftije zeničkog Jakub-ef. Salkica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj Fuad-ef. Omerbašić kao i brojne kolege imami i hafizi. Nakon učenja ašereta koja su učili prisutni hafizi i učenja kratkih sura koje je proučio hafiz Mustafa Sinanović hafisku dovu proučio je muhaffiz Ahmed-ef. Bukvić, imam Hamzibegove džamije u Tešnju. Nakon hafiske dove prisutnima se obratio izaslanik reisu-l-uleme Husein-ef. Smajić koji je prenio selame i čestitke Reisu-l-uleme, a potom održao prigodan vaz i uručio diplomu i hediju Rijaseta IZ-e u BiH, novom hafizu Mustafi Sinanoviću. Poklon ispred Gazi Husrev-begove medrese uručio mu je njegov razrednik hfz. Vedad Jupić, profesor matematike u Gazi Husrev-begovoj medresi. Hafiskoj dovi prisustvovali su i Mustafine kolege iz razreda na čelu sa njihovim odgajateljem Merzuk-ef. Đulanom.

Hafiz Mustafa Sinanović, sin Nurije i Tehvide iz Tešnja, rođen je u Tešnju 22. maja 2003. godine. Gazi Husrev-begovu medresu upisao je školske 2018/2019. godine. Hifz je učio pred muhaffizom Ahmed-ef. Bukvićem a položio je 15. januara, 2020. godine pred hafiskom komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Čestitamo mladom hafizu Mustafi, njegovoj porodici i muhaffizu Ahmed-ef. Bukviću.

U subotu, 1. februara 2020. godine, u Hamzibegovoj džamiji u Tešnju, proučena je hafiska dova Mustafi Sinanoviću,…

Geplaatst door Gazi Husrev-begova medresa op Maandag 3 februari 2020
🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+