Vijesti i aktuelnosti

Vedad Čolaković položio hifz

U četvrtak, 16. jula 2020. godine, pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, posljednje sure Časnog Kur'ana proučio je Vedad Čolaković, sin Kasima i Nihade iz Vogošće i time stekao titulu hafiza Kur'ana.

Vedad Čolaković položio hifz

Vedad Čolaković rođen je u Sarajevu 13.12. 2000. godine. Završio je Osnovnu školu “Zahid Baručija” u Vogošći a zatim ove školske godine i Gazi Husrev-begovu medresu kao učenik generacije. Hifz je učio pred svojim profesorom kiraeta hafizom Omerom Zulićem.

Vedad Čolaković položio hifz

Polaganje hifza je trajalo od 02. do 16. jula 2020. godine pred hafiskom komisijom: hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik; dr. hafiz Mensur-ef. Malkić, član, hafiz Haso-ef. Popara, član, i hfz. mr. Salih-ef. Halilović, član.

Vedad Čolaković položio hifz

Pored učenja hifza, hafiz Vedad se istakao i na drugim poljima. U četvrtom razredu osvojio je prvo mjesto na takmičenju iz arapskog jezika za učenike medresa Islamske zajednice u BiH. Vrstan je matematičar i fizičar. Osvojio je četvrto mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike i također četvrto mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike čime je izborio učešća na federalnom nivou.


Upućujemo iskrene čestite hafizu Vedadu, njegovoj porodici, muhaffizu i kolektivu Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Vedad Čolaković položio hifz
🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+