Vijesti i aktuelnosti

Informacija o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u Gazi Husrev-begovoj medresi od 24. maja 2021. g.

Foto: Ilustracija

Nastava za učenike 1. razreda

Od 24. maja 2021. godine i za učenike 1. razreda Gazi Husrev-begove medrese nastava će se realizirati po kombinovanom modelu. Učenici su raspoređeni u dvije smjene/grupe (raspored smjena/grupa će biti objavljen preko google učionica). 

Prvu sedmicu (24. do 28. maja) prva polovina učenika 1. razreda (prva grupa) pohađa nastavu u Školi, a druga polovina učenika 1. razreda (druga grupa) prati nastavu putem online platforme. Naredne sedmice (od 31. maja do 04. juna 2021. godine) druga polovina učenika 1. razreda (druga grupa) pohađa nastavu u Školi, a prva polovina učenika 1. razreda (prva grupa) prati nastavu putem online platforme. Način i raspored realizacije nastave može se izmijeniti odlukom Vlade Kantona Sarajevo, odnosno nadležnog Ministarstva.

Nastava za učenike 2. i 3. razreda

Nastava za učenike 2. i 3. razreda će se realizirati u skladu sa Informacijom koja je objavljena na web stranici Gazi Husrev-begove medrese od 11. maja 2021. godine.

Učenici koji za vrijeme nastave borave u internatu

  • Učenici i učenice koji za vrijeme nastave borave u internatu obavezni su doći u internat u nedjelju u periodu od 12,00 do 18,00 sati i to: učenice u zgradu ženskog odjeljenja u ulici Hamdije Kreševljakovića 58 a učenici u zgradu muškog odjeljenja u ulici Sarači 49.

Učenici sa prebivalištem u inostranstvu

Učenici i učenice koji imaju prebivalište u inostranstvu nastavu mogu pratiti putem online platforme bez obaveze dolaska u školu.

Raspored održavanja nastave

Nastava će se od 17. maja 2021. godine za sve učenike Gazi Husrev-begove medrese, zbog kombinovanog modela nastave, realizirati po sljedećoj satnici:

  • Nastava u zgradi muškog odjeljenja počinje u 8,45 sati i traje do 12,15 sati (mali odmori 5 minuta, veliki odmor 10 minuta),
  • Nastava u zgradi ženskog odjeljenja počinje u 9,00 sati i traje do 12,30 sati (mali odmori 5 minuta, veliki odmor 10 minuta).
Satnica/termini časova (kombinovani model i online nastava) od ponedjeljka, 17. maja 2021.

Epidemiološke mjere

Učenici i učenice za vrijeme nastave u školi i boravka u internatu obavezni su poštivati epidemiološke mjere koje je propisao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (dezinfekcija ruku i obuće pri ulasku u zgradu, obavezno nošenje maske za vrijeme boravka u zatvorenom prostoru, poštivanje fizičke distance i dr.), kao i postupati po uputstvima ovlaštenih osoba u Medresi. 

Preporučujemo učenicima koji će za vrijeme nastave boraviti u internatu da pri dolasku u internat imaju najmanje dvije pamučne maske koje će koristiti tokom boravka u Školi, a koje se mogu prati. 

Za sve pojedinosti kontaktirati razrednika ili odgajatelja.

Sarajevo, 21. maj 2021. godine

doc. dr. hfz. Mensur Malkić, direktor

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+