Vijesti i aktuelnosti

Direktor Medrese primio dr. Bakira Serdarevića

Direktor Medrese primio dr. Bakira Serdarevića
Direktor Medrese primio dr. Bakira Serdarevića

U četvrtak, 01. decembra 2022. godine, u srdačnom razgovoru uz kahvu, direktor Medrese dr. hfz. Mensur Malkić  zahvalio se doktoru Bakiru Serdareviću na dugogodišnjoj saradanji u liječenju i zaštiti zdravlja učenika Medrese kroz školsku ambulantu.

Naime, doktor Bakir Serdarević, specijalista internističke medicine i nekadašnji ljekar u domu zdravlja “Stari Grad” 31 godinu brinuo je o zdravlju naših učenika na način da je svako jutro od 7 sati do početka nastave pregledao bolesne učenike i pružao im zdravstvene usluge. Nerijetko je na poziv odgovornih u Medresi dolazi i više puta na dan. Iako već u poodmaklim godinama, doktor Bakir je u dobroj formi i sigurno bi još dugo obavljao ovu funkciju da se učenici nisu preselili u novi internat na Mojmilu zbog rekonstrukcije, dogradnje i adaptacije ženskog internata Gazi Husrev-begove medrese. Na žalost, dr. Serdarević zbog velike udaljenosti novog internata od Baščaršije nije mogao prihvatiti angažman na novoj adresi.

Uz dove za dobro zdravlje i dug život Direktor Medrese u čijem prisustvu je bio i pomoćnik direktora za internat mr. Dževad Pleh zahvalio se i ispratio uvaženog gosta dr. Bakira Serdarevića.   

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+