Vijesti i aktuelnosti

Nagrade za takmičare Medrese

Nagrade
Nagrade za takmičare Medrese

U četvrtak, 1. decembra 2022. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese dr. hfz. Mensur Malkić sa saradnicima Halimom Husićem, pomoćnikom direktora za nastavu, mr. Dževadom Plehom, pomoćnikom direktora za internat i Maidom Vuković-Džakmić, pedagogom te predmetnim nastavnicima: hfz. Senaidom Gerin, Maidom Ćerimović, Merimom Erkočević i Džanitom Buljugić, upriličio je prijem za učenice i učenike Gazi Husrev-begove medrese koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u prvom polugodištu školske 2022/2023. godine.

Nagrade
Nagrade za takmičare Medrese

Na ovogodišnjim takmičenjima učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini iz arapskog, bosanskog i engleskog jezika koja je organizirala Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta, te Sportskim susretima učenika i učenica medresa, naše učenice i učenici, predvođeni svojim profesorima-mentorima, ostvarili su zapažene ekipne rezultate:

Nagrade
Nagrade za takmičare Medrese

Prvo mjesto na takmičenju iz arapskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (Ekipa u sastavu: Mirzet Kapo, Zerisa Pleh, Lamija Goralija i Jusuf Bukva)

Nagrade
Nagrade za takmičare Medrese

Drugo mjesto na takmičenju iz Bosanskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (Ekipa u sastavu: Amina Kusur, Fatima Hadžić, Amina Salkić i Hamza Borovina)

Nagrade
Nagrade za takmičare Medrese

Treće mjesto na takmičenju iz Engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (Ekipa u sastavu: Abdullah Ahmed, Kruščica Amina, Ajkunić Aiša i Kalila Đulabić)

Nagrade
Nagrade za takmičare Medrese

U pojedinačnom plasmanu osvojili su:

Lamija Goralija – prvo mjesto na takmičenju iz arapskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Fatima Hadžić i Amina Salkić – treće mjesto na takmičenju iz bosanskog jezika učenika
medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Mirzet Kapo – treće mjesto na takmičenju iz arapskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Ahmed Isaković – drugo mjesto u utrci na 200m na sportskim susretima učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Muhamed Kajmović – treće mjesto u bacanju kugle na sportskim susretima učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Ahmed Muminović – treće mjesto u skoku u dalj na sportskim susretima učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Merjem Mulalić – drugo mjesto u šahu na sportskim susretima učenica medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Nagrade
Nagrade za takmičare Medrese

Tim povodom, direktor Malkić je upriličio prijem za ove učenice i učenike i uz čestitke na postignutom uspjehu uručio im novčane nagrade.

Nagrade
Nagrade za takmičare Medrese
🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+