Vijesti i aktuelnosti

Učenici Medrese – vakifi svoje škole

Učenici
Učenici Medrese – vakifi svoje škole

U četvrtak, 02. februara 2023. godine predstavnici Udruženja učenika „Gazi Husrev-beg“, u pratnji koordinatora Udruženja prof. Nasera Mehmedovića i prof. hfz. Lejle Fulurije, uručili su novčana sredstva v.d. direktora mr. Dževadu Plehu, koja su prikupili učenici, za rekonstrukciju zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese.

Učenici
Učenici Medrese – vakifi svoje škole

Članovi Glavnog odbora Udruženja su krajem prošle godine došli na ideju da bi i učenici, koji trenutno pohađaju Gazi Husrev-begovu medresu, trebali sudjelovati i dati svoj doprinos u historijskom projektu rekonstrukcije zgrade ženskog odjeljenja Medrese, i time postati vakifi svoje škole.

Učenici
Učenici Medrese – vakifi svoje škole

Navedena aktivnost je realizovana veoma uspješno, jer su učenici u kratkom roku uspjeli prikupiti preko 5.000 KM, sa namjerom da ovo postane kontinuirana aktivnost Udruženja sve do okončanja radova na rekonstrukciji zgrade ženskog odjeljenja Medrese.

V.d. direktora mr. Dževad Pleh se zahvalio učenicima na prikupljenim sredstvima, naglasivši da ga prije svega raduje sama ideja i čin prikupljanja sredstava, jer su time pokazali da, kao budući alumnisti naše škole, imaju osjećaj za društvene vrijednosti i trajno dobro.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+