Vijesti i aktuelnosti

Preliminarne rang-liste primljenih učenika i učenica u I razred u školskoj 2023/2024. godini

Foto: Ilustracija

📄 Spisak učenika izvan područja Kantona Sarajevo koji su primljeni u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2023/2024. godini možete pogedati OVDJE.

📄 Spisak učenica izvan područja Kantona Sarajevo koje su primljene u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2023/2024. godini možete pogedati OVDJE.

📝 Primljeni učenici i učenice, koji su osnovnu školu završili izvan područja Kantona Sarajevo, obavezni su lično dostaviti orginalnu dokumentaciju u ponedjeljak, 26. juna 2023. godine do 15:00 sati, a najkasnije u utorak, 27. juna 2023. godine, do 12:00 sati.
⚠️ Učenici koji ne dostave dokumentaciju u naznačenom roku, smatrat će se da su odustali od upisa.


📄 Spisak učenika i učenica koji su osnovnu školu završili na području Kantona Sarajevo (EMIS online rangiranje i upis) i koji su primljeni u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2023/2024. godini, možete pogedati OVDJE.

📝 Primljeni učenici i učenice, koji su osnovnu školu završili na području Kantona Sarajevo, obavezni su lično dostaviti orginalnu dokumentaciju u ponedjeljak, 3. jula 2023. godine do 15:00 sati, a najkasnije u utorak, 4. jula 2023. godine, također do 15:00 sati.
⚠️ Učenici koji ne dostave dokumentaciju u naznačenom roku, smatrat će se da su odustali od upisa.


Potrebna dokumentacija:

– izvod iz matične knjige rođenih,
– svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi – originalni dokument,
– uvjerenje o uspjehu učenika u VI, VII i VIII razredu osnovne škole – originalna dokumenta,

– prijava za upis (štampana iz EMIS sistema) – samo za učenike koji su osnovnu školu završili na području Kantona Sarajevo.